Motxilles per alforges

Canviem les motxilles per alforjes!
Després d’un mes de treball i preparació a Quito hem començat a recórrer part d’Equador en bicicleta, iniciant així el nostre nou projecte Sumando Cambios. Com va començar tot? Doncs com sempre, les coses es van forjant lentament.. viatjant per Àsia vam trobar-nos amb alguns ciclistes que recorrien continents sencers pedalant i des d’aleshores la llavor va quedar plantada, latent a l’espera del «moment ideal». Les ganes d’aventura hi eren, però quan vam començar el viatge per sudamèrica l’objectiu era un altre: volíem conèxier projectes educatius i tenir experiències de llarga durada. Quan ja portàvem dos mesos a Perú, fent de voluntaris a Semillas de Vida, vam començar a sentir el pes de la rutina, treballàvem gairebé més hores que a Barcelona. Sovint ens preguntàvem si tenia sentit recórrer mig món per fer el que podíem estar fent a casa… així va ser com l’Alex un dia, després d’empapar-se de les aventures d’altres cicloviatgers, va dir «Si no és ara, quan?!» i va proposar-me de canviar els autobusos per la bicicleta. Recordo bé el moment, m’era familiar, l’havia experimentat el dia que havia decidit marxar de viatge sola al Nepal. Una sensació de «no sé com ho faré, però estic decidida a fer-ho».

A partir d’aleshores una cosa va portar a l’altra… Volíem seguir tenint contacte amb nens, volíem aportar alguna cosa a les escoles i d’aquí va sorgir la idea de muntar un petit projecte. Més tard vam conèxier a la Nati, que ens va animar a buscar sponsor pel projecte, i una nit d’insomni l’Alex va redactar un primer esbós per presentar. Vam trucar a la porta d’unes quantes cases de bicis i mentrestant vam anar madurant el projecte. Després d’un costós procés vam aconseguir el suport de la marca de bicis Ger i vam començar a perfilar tots els detalls per poder arrencar el projecte: textos, il·lustracions, pàgina web, samarretes, alforjes…

Què ens proposem amb Sumando Cambios? Anem a trobar gent i projectes inspiradors que ens ajudin a seguir creixent. Ens interessen tots els àmbits de la vida: educació, salut, alimentació, relacions humanes, creativitat, maternitat, ecologia, sostenibilitat… I quan els trobem els farem entrevistes. Els mateixos entrevistats ens recomanaran la següent persona a conèixer, i així anirem teixint una xarxa de gent que ens inspiri a fer canvis a les nostres vides. Al llarg del camí anirem compartint totes aquestes troballes a la nostra web i també els nostres processos de canvi que ens proposem per aquest any (veure’ls aquí). I quan ja tinguem una mica més de rodatge anirem visitant escoles per compartir les vivències i crear espais de reflexió entre els més grans.

Ara portem tres setmanes des que vam sortir de Quito i estem més il·lusionats que mai! Hem concentrat totes les nostres energies en pedalar muntanyes amunt, muntanyes avall, per això he tingut el bloc una mica abandonat. En aquest link podreu llegir les vivències dels primers dies i si voleu anar sabent de nosaltres sovint, podeu seguir-nos al nostre facebook, que en menys d’una setmana ja serem a Colombia!


Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s